energy-guard
Duurzaam energie opwekken

Zonnepanelen voor de VvE? Nu extra aantrekkelijk met SCE-subsidie

Geen onzekerheid door beëindiging van de salderingsregeling en schommelende energieprijzen. Zonnepanelen voor de VvE met Energy Guards: nu extra rendabel met SCE-subsidie

Aansluiting op het net
De SCE is een subsidieregeling voor coöperaties en VvE’s die investeren in de opwek van duurzame energie. Bij een SCE-subsidie wordt alle opgewekte zonne-energie geleverd aan het elektriciteitsnet. Naast de vergoeding van de energieleverancier, ontvangt de VvE per geleverde kWh een subsidiebedrag.

Dit biedt een zekere en rendabele investering, zonder de onzekerheden van de salderingsregeling, terugleverkosten en schommelende energieprijzen.

We lieten onze adviseur Sam de Haas een rekenvoorbeeld maken
Uw VvE heeft subsidie ontvangen en laat 50 zonnepanelen installeren. Voor subsidieaanvragen in 2024 geldt een basisbedrag van €0,12 per kWh.

In 2025 ontvangt de VvE van de energieleverancier een vergoeding van €0,05 per kWh voor teruggeleverde zonne-energie (exclusief belastingen). Het verschil tussen de energieprijs en het basisbedrag wordt gesubsidieerd, wat in dit geval neerkomt op €0,12 - €0,05 = €0,07.

  • Aantal zonnepanelen: 50 stuks

  • Vermogen zonnepanelen: 50 x 450 Wp = 22.500 Wp

  • Jaarlijkse energieproductie: 21.000 kWh

  • Opbrengsten verkoop energie: 21.000 kWh x €0,05 = €1.050

  • Subsidie: 21.000 kWh x €0,07 = €1.470

    Totale opbrengsten in 2025: €1.050 + €1.470 = €2.520

Let op, aan bovenstaand rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

Aansluiting op individuele woningen
Het is ook mogelijk om de zonnepanelen aan te sluiten op de individuele woningen binnen de VvE. Hiermee verlaagt u direct de eigen energierekening. Hiervoor maken wij vaak gebruik van zogenaamde micro-omvormers. Hiermee krijgt elke woning een eigen set zonnepanelen. De opbrengsten per huishouden zijn van veel factoren afhankelijk. Daarnaast krijgt u te maken met de aflopende salderingsregeling en terugleverkosten.

Aansluiting op de algemene verbruikers van de VvE
De laatste optie is het aansluiten van een zonnepanelen installatie op de algemene verbruikers van de VvE. Denk aan verlichting, liften en laadpalen voor elektrische auto’s. Hiermee kan flink worden bespaard op de energierekening van de VvE. De combinatie met laadpalen is interessant. Bewoners met een elektrische auto profiteren met een lager laadtarief dan bij openbare laadpalen. De andere leden van de VvE profiteren door de laadopbrengsten en daarmee lagere VvE kosten. Als uw VvE nog geen laadpalen heeft hier wel de ruimte voor is, nemen we dit graag als optie mee in het plan.

Energy Guards is een ‘doe bedrijf’ en ontzorgt van begin tot eind
Wij maken een voorlopig ontwerp, berekenen de verwachte opbrengsten voor de VvE en beantwoorden vragen tijdens de VvE-vergadering. Bij een positief besluit verzorgen wij het definitieve ontwerp en de offerte. Vervolgens helpen wij met de SCE-subsidieaanvraag en installeren onze Guards zelf de zonnepanelen. Tot slot zorgen wijvoor een inspectie (Scope 12) en onderhouden de installatie. Daarom kiest de gemeente Den Haag Energy Guards als duurzame partner voor VvE's.

Aanmelden bij Energy Guards

Ja, ik wil zonnepanelen voor de VvE!

Elke VvE is anders. Energy Guards maakt graag een plan op maat. Een combinatie van bovengenoemde opties is ook mogelijk. Let wel op, deze unieke subsidie is beschikbaar tot 1 november 2024.

image