energy-guard

Gemeente Den Haag kiest Energy Guards als duurzame partner voor VVE's

Energy Guards is geselecteerd door de gemeente Den Haag om op daken van Haagse VVE’s zonnepanelen te plaatsen.

Zo is het mogelijk zonnepanelen te plaatsen op de meter van het algemene stroomverbruik, denk aan een lift of lampen van de algemene ruimten. Het is ook mogelijk de individuele appartementen aan te sluiten op zonnepanelen. We kijken dan wel eerst goed hoe de bekabeling moet verlopen - van het dak naar de betreffende meterkast.

Dakvernieuwing en zonnepaneel-installaties in één hand
Zoals wellicht bekend verduurzamen wij gehele woningen. Voor wat betreft deze aanbesteding is het relevant geweest dat wij wat oudere en versleten dakbedekkingen of oude pannendaken kunnen vernieuwen. De dakwerkzaamheden en het plaatsen van zonnepanelen worden dan gecombineerd uitgevoerd. Zo ligt de opdracht in één hand. Daarnaast combineren wij meer en meer zonnepaneel-installaties met nieuwe elektrische verdeelkasten conform de huidige NEN-normeringen. Op zich is dit niet zo spannend, maar onze blik is gericht op het gehele pand.

Energy Guards is een ‘doe bedrijf’!
Veelal treffen wij dan ook, tijdens het plaatsen van de zonnepanelen, voorbereidingen ten aanzien van elektrisch koken en het opladen van fietsen en auto’s. In combinatie met zonnepanelen plaatsen wij in uitzonderlijke gevallen accu’s maar meer en meer laadpalen en groene daken. Deze projecten worden in eigen beheer uitgevoerd.

Om de uitvoer van de service te ondersteunen is Energy Guards ODA gecertificeerd. Door deze certificering werken wij samen met landelijke netbeheerders (in Den Haag is dat Stedin) zodat wij, na een akkoord van een bewoner, meterstanden van een digitale meter ontvangen. Een gasstand per uur een stroomstand per kwartier. Is er per ongeluk de zekering van de zonnepanelen uitgezet dan kunnen wij dit inzien en stellen middels een bericht de bewoner hiervan op de hoogte. Als de VVE/bewoner een abonnement afsluit met Energy Guards dan:

• Komt er een Guard langs om de storing te verhelpen.
• Kunnen wij jaarlijks de installatie visueel inspecteren en de elektrische installatie doormeten.
• Kunnen wij de zonnepanelen schoonmaken (eigen beheer).

image
image
image
image
image
image
image
image