energy-guard
Sla slim op en verbruik waar nodig

Waarom zonnepanelen en een thuisbatterij?

De afgelopen maanden krijgen wij meer en meer de vraag of het slim is een thuisbatterij aan te schaffen.

 Hoe slim is de thuisbatterij nou echt?

Hoe wij het zelf hebben geregeld op ons kantoor
Allereerst hebben wij een slimme meter laten plaatsen en een zogenaamd dynamisch stroomcontract afgesloten. Met een dynamisch stroomcontract betaal je de actuele marktprijs voor stroom, een prijs per uur. Bij veel aanbod van (vaak groene) stroom is de prijs laag. Bijvoorbeeld midden op een zonnige dag of tijdens een winderige nacht. ‘s-Avonds als iedereen thuis komt van zijn werk, de kookplaat aan zet de elektrische auto aan de lader zet, stijgt de vraag. De zon is onder dus de stroom moet worden opgewerkt door dure gascentrales. De uurprijs is dan hoog. 

Zo zie je dat de stroomprijs dagelijks varieert. Met zonnepanelen en een batterij kan je hier slim gebruik van maken. Zie onderstaand voorbeeld hoe een dag er uit zou kunnen zien als je een thuisbatterij door Energy Guards laat plaatsen. 

01:00 - 05:00. Je batterij laadt op met goedkope windenergie uit het net.

05:00 - 09:00. De stroomvraag is hoog, de prijs dus ook. Jij maakt je ontbijt klaar met stroom uit de batterij.

09:00 - 17:00. De zonnepanelen wekken meer dan voldoende stroom op voor jouw verbruik. De stroom die over is wordt opgeslagen in de batterij.

17:00 - 01:00. De zon is onder en de vraag naar stroom stijgt. Jij gebruikt de opgeslagen zonne-energie uit jouw batterij. 

Eind vorig jaar hebben wij een testopstelling gemaakt. Deze installatie maakt het weer eens duidelijk dat Energy Guards een bijzonder bedrijf is. De teams van Electric, Zonnepanelen en Warmtepomptechniek werkten ‘hand in hand’ om dit voor elkaar te krijgen. 

  • 3 sets zonnepanelen, waarmee de thuisbatterij geladen wordt en waarmee tevens diverse omvormers (GoodWe, Enphase en SolarEdge) wordt getest. 

  • Een slimme groepenkast en een thuisbatterij 

  • De batterij wordt niet alleen geladen door de zonnepanelen, maar ook op basis van de stroomprijs.

  • De komende maanden zullen wij de geïnstalleerde warmtepomp (warm water maken op basis van een lage stroomprijs) en de autolader tevens koppelen aan ons systeem. 

Naast deze apparaten (hardware) passen wij ook software toe. De software maakt het mogelijk de prijzen elke 24 uur te downloaden en apparaten aan/uit te zetten op basis van het uurtarief van stroom. De software is zelf lerend, waardoor het mogelijk wordt de zonnestroom en de stroom uit het net steeds efficiënter in te zetten voor de thuisbatterij. Het algoritme berekent automatisch wat het beste moment is om de batterij op te laden maar ook te ontladen. Zo weten we zeker dat je future-proof bent!

image
image
Aanmelden bij Energy Guards

Ja, ik wil een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen

De testfase van onze thuisbatterij in combinatie met de zonnepanelen is inmiddels afgerond. We hebben goed nieuws: Ja het werkt!

image