energy-guard
Onderhoudsabonnementen

Wij houden jouw zonnepanelen en groendak gezond

Onderhoudsabonnement op het dak

Onderhoud van Zonnepanelen en Groendak
Opgewaaid stof, blad, zand, vogelpoep, er zijn allerlei materialen die langzamerhand de opbrengst van de zonnepanelen kunnen verminderen. Om te voorkomen dat het een grote invloed op de stroomproductie van je zonnepanelen krijgt, is het verstandig om de panelen jaarlijks schoon te maken.

Om je groendak met sedum in topconditie te houden, is periodiek onderhoud essentieel. Dit omvat het verwijderen van onkruid en boomkiemen, het bijsnijden van overgroei aan de randen, het schoonhouden van dakgoten rondom het sedum, het bemesten van de sedumplanten, en indien nodig, het water geven tijdens langdurige droge periodes.

Ons jaarlijks onderhoud omvat tevens hulp bij storingen en omvat geen voorrijkosten binnen kantooruren (08:00 - 17:00).

Een abonnement voor op het dak

Ja, ik wil een abonnement voor mijn zonnepanelen.

Ons jaarlijkse zonnepaneel onderhoud omvat grondige reiniging met gezuiverd water, inspectie van frames en bekabeling, en algemene omvormercontrole - alles om de optimale opbrengst van je installatie te verzekeren.

image

Onderhoud van zonnepanelen bestaat onder meer uit de volgende handelingen:

  • Een fysieke inspectie van de frames en bekabeling

  • Het verwijderen van blad en ander opgewaaid afval

  • Het reinigen van de panelen met osmosewater

Opgewaaid stof, blad, zand, vogelpoep, er zijn allerlei materialen die langzamerhand de opbrengst van de zonnepanelen kunnen verminderen. Om te voorkomen dat het een grote invloed op de stroomproductie van je zonnepanelen krijgt, is het verstandig om de panelen jaarlijks schoon te maken. Bij het jaarlijks onderhoud maken we de panelen goed schoon met gezuiverd water. En omdat we toch al op het dak staan, voeren we direct een fysieke inspectie van de frames en bekabeling uit. Ook voeren we een algemene controle van de omvormer(s) uit. Alles voor een optimale opbrengst van je installatie.

Een abonnement voor op het dak

Ja, ik wil een abonnement voor mijn groene dak.

Hoewel een groendak weinig onderhoud vergt, kan jouw eigen groendak niet helemaal zonder zorg. Het is nodig om ongewenst ingewaaid onkruid te verwijderen. Door het groendak jaarlijks te laten bemesten, zorgen we ervoor dat het in goede conditie blijft

image

Onderhoud van het groen dak bestaat onder meer uit de volgende handelingen:

  • Onkruid trekken: het dak vrijmaken van boomkiemen, gras en ander onkruid

  • Overgroei over de randen bijwerken

  • De dakgoten rondom het sedum vrijmaken van blad en andere opgewaaid materiaal

  • Het sedum bemesten & en water geven (alleen nodig in lange droge periodes)

Een groendak (ofwel sedum op een dak) is onderhoudsarm. Toch kan de daktuin niet helemaal zonder onderhoud. Het onderhoud van een groen dak richt zich vooral op het verwijderen van ingewaaid onkruid, die het sedum zouden kunnen gaan overheersen, en het bemesten van het sedum om het gezond en sterk te houden.