energy-guard
Onderhoudsabonnementen

Jouw warmte installatie in goede handen

Jouw warmte installatie in goede handen

Onderhoud van Warmtepomp, CV-ketel en Zonneboiler
Met ons onderhoudsabonnement voor warmte-installaties ben je verzekerd van periodieke inspecties en preventief onderhoud. Voorkom onverwachte storingen, behoud de efficiëntie en verleng de levensduur van je installatie. En niet te vergeten, sommige fabrikanten stellen jaarlijks onderhoud verplicht om garantiebehoud te waarborgen – ons abonnement helpt je aan deze eisen te voldoen en beschermt jouw installatie op duurzame wijze.

Ons jaarlijks onderhoud omvat tevens hulp bij storingen en omvat geen voorrijkosten binnen kantooruren (08:00 - 17:00).

Een abonnement voor jouw warmte installatie

Ja, ik wil een abonnement voor mijn warmtepomp.

Laat ons de software, mechanische delen en elektronica van je warmtepomp controleren. Kleine kwesties, zoals lekkages en drukverlies, kunnen ongemerkt escaleren tot storingen. Voorkom verrassingen met regelmatige inspecties en behoud de efficiëntie van je warmtepomp.

image

Precieze handelingen kunnen verschillen per fabrikant en type warmtepomp, maar in het algemeen bestaat een onderhoudsbeurt onder meer uit de volgende handelingen:

 • Inspectie van de elektronica in de warmtepomp

 • Uitlezen van softwareparameters op opvallendheden

 • Controleren van de vloeistofdruk

 • Reinigen van de ventilator

 • Het systeem bijstellen op basis van inzichten uit de HealthCheck

Ondanks dat een warmtepomp onderhoudsvriendelijker is dan een CV-ketel, is hij niet onderhoudsvrij. Het is wijs om de software, mechanische delen en elektronica jaarlijks te inspecteren. Kleine lekkages die elektronica aantasten, troep in de ventilator buiten, wegvallende druk van het koudemiddel, afwijkende temperatuursensoren. Problemen kunnen lange tijd onzichtbaar blijven, totdat er echt iets kapot gaat en er een storing ontstaat. Een jaarlijkse inspectie helpt om dat soort problemen te voorkomen en het rendement van de warmtepomp hoog te houden. Voor sommige fabrikanten is jaarlijks onderhoud dan ook een voorwaarde voor (verlengde) garantie.

Een abonnement voor jouw warmte installatie

Ja, ik wil een abonnement voor mijn CV-ketel.

Kies voor veiligheid en efficiëntie! Laat jaarlijks onderhoud uitvoeren aan je CV-ketel. Zo houd je niet alleen je systeem schoon en goed afgesteld, maar vermijd je ook potentiële risico's zoals koolmonoxide lekken.

image

Onderhoud van de CV-ketel bestaat onder meer uit de volgende handelingen:

 • Schoonmaken van de binnenkant van de CV-ketel

 • Pakkingen controleren en eventueel vervangen

 • Bewegende delen controleren en eventueel vervangen

 • CV-ketel bijstellen op basis van rookgasmeting

 • Specifieke controles naar aanleiding van inzichten uit de HealthCheck

Bij een CV-ketel is jaarlijks onderhoud belangrijk. In het apparaat wordt gas verbrand wat allerlei sporen achterlaat. Tijdens een onderhoudsbeurt worden het apparaat schoongemaakt en wordt er met een meting gecontroleerd of de samenstelling van het verbrandingsgas nog de juiste samenstelling heeft. Ook controleert de monteur de pakkingen waarmee het apparaat afgesloten wordt, om zeker te weten dat het rookgas alleen via de rookgasafvoer naar buiten gaat. Jaarlijks onderhoud zorgt dus voor een efficiënt werkende CV-ketel en het voorkomen van een onveilige situatie (zoals een koolmonoxide lek).

Een abonnement voor jouw warmte installatie

Ja, ik wil een abonnement voor mijn zonneboiler.

Voorkom storingen en maximaliseer de prestaties door jaarlijks de systeemdruk en softwareparameters te laten controleren.

image

Onderhoud van de zonneboiler bestaat onder meer uit de volgende handelingen:

 • Controleren van de vloeistofdruk

 • Controleren van een aantal software parameters (zoals temperatuursensoren)

 • Controleren van aansluitingen op sporen van verwering of lekkage

 • Bijvullen/vervangen van de vloeistof in het systeem (elke 4 jaar)

De zonneboiler is een relatief onderhoudsvriendelijke installatie. Om storingen te voorkomen is het goed om elk jaar de systeemdruk en een aantal softwareparameters uit te lezen. De meest intensieve onderhoudswerkzaamheden vinden echter maar om de vier jaar plaats: het vervangen van het vloeistof in het systeem.