energy-guard

Golfvereniging Leeuwenbergh neemt een grote stap in de groene richting

Gas terug voor het clubhuis: over op zonnestroom

Onze Guards hebben ondertussen meer dan 500 zonnepanelen in combinatie met elektrische laadstations geplaatst op het terrein van Golfvereniging Leeuwenberg. Om deze zonnestroom 'in goede banen te leiden' is ook de infrastructuur aangepast.

Energie vormt een essentieel onderdeel van de golfbaan. Het verlichtingssysteem, de verwarming, de irrigatiesystemen en de elektrische golfkarretjes hebben allemaal stroom nodig. Door te kiezen voor zonne-energie vermindert Golfvereniging Leeuwenbergh haar afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en kan een aanzienlijk deel van het energieverbruik nu worden voorzien door zelf opgewekte elektriciteit.

Gas terug voor het clubhuis
Het doel is het gasverbruik terug te brengen naar nul! In het clubhuis van de golfvereniging werd gas zowel in de keuken als voor de verwarming gebruikt. Ondertussen wordt er elektrisch gekookt in de keuken. De ruimte kan verwarmd worden door de implementatie van een warmtepompsysteem in combinatie met een zogenaamd WTW-systeem (warmte terug win). Dit staat bekend als een lucht-lucht-warmtepomp. Zo'n warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht geeft warme (of koude) lucht in de het clubhuis af.

image
image
image
image
image
image
image
image