energy-guard
Kennisbank

De slimme meterkast: hoe slim is die?

In het tijdperk van slimme technologieën wordt niet alleen de energiemeter, maar ook de meterkast steeds slimmer. De slimme meterkast, een geavanceerde versie van de traditionele meterkast, biedt extra functionaliteiten en mogelijkheden voor het efficiënt beheren en regelen van elektriciteit.

Wij kennen een natuurlijke drang om installaties slimmer te maken. Door de elektrificatie in woningen en gebouwen (de overgang van fossiele brandstoffen naar elektriciteit) wordt er meer en meer stroom gebruikt. Indien meerdere apparaturen tegelijkertijd aanstaan kan de aansluiting te klein zijn. Door het plaatsen van een slimme meterkast worden apparaten tijdelijk uitgeschakeld. 

Waarom zou ik een slimme meterkast?

Buiten is het koud en de warmtepomp staat volop te draaien. Ondertussen wordt er elektrisch gekookt en wordt de elektrische auto geladen. Op het moment dat dan ook de wasmachine wordt aangezet ontstaat er een situatie dat de aansluiting de hoeveelheid stroom niet kan leveren. In volgorde (zelf te kiezen) wordt dat door de slimme meterkast een apparaat tijdelijk uitgezet, bijvoorbeeld het laden van de auto. Het doel hiervan is om de netaansluiting gelijk te houden om forse extra netbeheerkosten te voorkomen. Veelal is de investering in een slimme meterkast binnen 2 á 3 jaar terug verdient. 

Vrijblijvend Advies

De MeterkastCheck

Vul hieronder jouw gegevens in voor de meterkastcheck

image